Onko siitä vasta kolme kuukautta kun muutin maalle? Aika tuntuu paljon pidemmältä. Viime kirjoituksesta on kulunut anteeksiantamattoman pitkä aika, mutta touhua on riittänyt.

Taksit ovat tulleet viimeisen kuukauden aikana erittäin tutuiksi – häät, lentokenttäkyydit, kesäjuhlat ja asiakastapaamiset ovat vaatineet turvautumaan pirssiin. Minut voi hyvin julistaa alueen vuoden taksitytöksi! Heinäkuisena sunnuntaipäivänä vein taksilla jopa roskat samalla kun jatkoin lentokentälle.
 
Taksikäyttäytymiseni on ehkä herättänyt huomiota, mutta todistettavasti minut on tunnistettu iltaisten lenkkien takia. Ihmiset taitavat seuraavat tarkkaan, kuka kujilla kulkee. Ei voi olla muutakaan selitystä, kun pariskunta jonka kanssa pelasin kierroksen golfia – kertoivat tietävänsä minut. Ja he asuivat alueen toisella puolella!
 
Yhteisöllisyys alueella on melkoinen ja itsekin olen jo lenkkeillyt toisten naisten kanssa, kyläillyt ja liittynyt jopa asukasyhdistykseen. Myös linja-autopysäkillä herätti sekä hyvän mielen että ihmetyksen, kun kaikki toivottivat toisilleen hyvät huomenet ja miehet päästivät naiset linjuriin ensimmäisenä. Vai tervehtivätkö he minua, koska tiesivätkö jo minut :).
 
Tällainen yhteisö voi toisaltaan olla myös ainoa mahdollinen paikka sinkulle, jos haluaa elää turvallisesti rivi- tai omakotitalossa. Missä muualla voi jättää avaimet oveen 18 tunniksi, saada apua naapureilta lomien aikana ja ystävystyä monen uuden ihmisen kanssa. Tämän vuoksi itsekin kävin jo asuntoesittelyssä alueella – mutta jostain syystä 85 neliö tuntui ihan liian pieneltä :).